MENÜ

CUKORKA
Mindegy csak Cukor legyen!

Cseresznyés piskóta:

 


Elkészítési idő kb. 50 perc.
Hozzávalók:
7 dkg liszt,
6 dkg étkezési búzakeményítő,
2 tojás,
8 dkg vaj vagy margarin,
10 dkg cukor,
4 evőkanál porcukor,
15 dkg kimagozott cseresznyebefőtt,
fél zacskó vaníliás cukor,
fél teáskanál sütőpor,
1 evőkanál rum,
fél citrom reszelt héja,
csipetnyi só,
24 kis papír sütőforma
Elkészítés: A befőttet lecsöpögtetjük, és kisebb darabokra vágjuk. A vajat vagy a margarint habosra keverjük. Hozzáadjuk a cukrot, a csipetnyi sót, a citromhéjat és a vaníliás cukrot, majd egyenként belekeverjük az egész tojásokat. Az átszitált lisztet összekeverjük a búzakeményítővel és a sütőporral, majd a vajkrémbe szitáljuk. Belekeverjük a gyümölcsdarabokat. A formákat kettesével egymásba helyezzük, majd félig megtöltjük őket a folyékony tésztával. Előmelegített sütőben, 175 fokon (gáztűzhelynél 2-es fokozaton), 20-25 percig sütjük. A piskóta tortácskákat kihűtjük, és kiborítjuk a formából. A mázhoz 3 evőkanál porcukrot kikeverünk a rummal. A rumos mázt 6 tortácskára csorgatjuk, a többit megszórjuk a maradék porcukorral. Ötletünk: A piskóta tortácskákat más befőttel, pl. meggyel, szilvával vagy őszibarackkal is süthetjük. Idényben, válasszunk friss, nem túl lédús gyümölcsöt!

 

Hírek

  • SZIASZTOK!
    2012-02-16 15:31:27

    Nézzétek meg ti is:

    https://www.youtube.com/watch?v=twbtMkM5Z7E

  • ÜDV!
    2012-02-14 18:12:14

    Sziasztok!!

    Nagyn örülök,hogy meglátogattad az én Cukorka oldalamat nézd meg a recepteket!!!

Szavazás

Szerinted melyik suli a legjobb?
Arany János
Móra Ferenc
Asztali nézet